Westerkwartier

Leek

Zuidhorn

Marum

Grootegast

Marum, Tourisme en recreatie in Marum. Informatie Marum

Marum Omgeving Agenda Nieuws Overnachten Eten en Drinken Links Contact

Kantoor

Agentschap
Tourist Information Marum.nl
Restaurant 'De Kruisweg'
Kruisweg 1
9363 AA Marum
0594 641202

Info verder via website:
www.touristinformationmarum.nl

Mail via de 'Contact' button op deze site.

Of

Postadres:
Postbus 27
9363 ZG
Marum

Marum

Groningen in beeld

Marum | Marum

Een levendig dorp met veel voorzieningen.

Het dorp Marum heeft bijna 5600 inwoners, beschikt over een goed geoutilleerd winkelbestand en er zijn goede sportvoorzieningen: een grote sporthal, tennisbanen en een binnen- en buitenmanege.

Recreatie en uitgaan

Aan de Langestraat in Marum bevindt zich een verwarmd openluchtbad met een ruime zonneweide. Restaurant “De Kruisweg”, met een groot zalencentrum, geniet landelijke bekendheid. Tijdens de weekends komen er duizenden jongeren samen. De omgeving van Marum leent zich goed voor vele vormen van recreatie, zoals fietsen, wandelen en paardrijden.

Rijke Historie

Rust en ruimte zijn alom aanwezig. Men vindt rondom Marum diverse gebouwen met monumentale waarde. Aan de rand van het dorp staat een monumentale kerk van omstreeks 1200. In 2004 heeft het een uitgebreide renovatie ondergaan.

Beginnend bij deze oude kerk voert de wandelroute “Witte Nonnenpad” u door het Haarster- en Trimunterbos. Het pad herinnert aan het klooster, dat ooit in Trimunt heeft gestaan. De wandelroute is ontwikkeld door de Stichting Oud Groninger Kerken en Staatsbosbeheer en is ongeveer 12 kilometer lang.

voor meer informatie zie http://www.touristinformationmarum.nl

image placeholder

image placeholder