Westerkwartier

Leek

Zuidhorn

Marum

Grootegast

Westerkwartier, Tourisme en recreatie in Westerkwartier

Westerkwartier Activiteiten Agenda Nieuws Overnachten Eten en Drinken Links Contact

Kantoor

Touristische informatie via:
Infocentrum Nienoord
Nienoord 20
9351 AC Leek
T 0594-512604

Wilt u een bericht of evenement aanmelden voor de agenda? Dat kan eenvoudig via het
contactformulier

Leek

Zuidhorn

Marum

Grootegast

Zuidhorn in beeld

Groningen in beeld

Westerkwartier Tourist Information

Een uniek cultuurlandschap, Het Westerkwartier. Het is een prachtig stukje Nederland waar de rust en ruimte uit vervlogen tijden bewaard is gebleven.

Dit unieke gebied met het oudste cultuurlandschap van Noord West Europa biedt de mogelijkheid even aan de drukte van het dagelijkse leven te ontvluchten.

De omtrekken van verstilde dorpen, molens, boerderijen en houtsingels bepalen hier nog altijd het beeld aan de horizon. Wegen, wandel-, fiets- en ruiterpaden en kabbelende waterstroompjes slingeren zich door het rustgevende landschap.

Tijdens een ontdekkingstocht in de regio wachten u een aantal fraaie en bijzondere plaatsen waaronder gezellige dorpskernen, monumentale kerken, oude borgen en nostalgische landgoederen.

Rust, Ruimte en Recreatie

Gelegen aan de zuidwestkant van de provincie Groningen is het Westerkwartier omsloten door de provincies Drenthe en Friesland, de regio Lauwersland en de stad Groningen.

Een ruime afwisseling van natuur, cultuur, recreatie en historie maakt het Westerkwartier tot ideale vakantie- en recreatieomgeving voor zowel liefhebbers van rust en ruimte als voor wie een meer sportieve invulling aan zijn vrije tijd wil geven.

VVV-Westerkwartier
 

Westerkwarier, 4 gemeenten

Het Westerkwartier bestaat uit 4 gemeenten: Leek, Marum, Grootegast en Zuidhorn.

Tourist Information Westerkwartier heeft voor iedere gemeente een onderdeel. Door een keuze te maken de balk aan de bovenzijde van deze pagina kunt u de informatie beperken per gemeente.